Lådor börjar komma på plats

2019-11-10 Göteborg

Lådorna börjar komma på plats

Denna helg har vi tillbringat i Göteborg med mamma och pappa. Mamma fyllde 75 år den 12 september i år och vi (min och syrrans familj) köpte en Göteborgsresa till mamma och pappa, biljett till ”Sound of music” på Lisebergsteatern, tog ToT samt en natt på Scandic Hotel Europa.

Christina och jag åket med dem på tåget samt checkade in dem på hotellet. Kevin mötte upp oss när tåget rullade in på spår 12 igår lite innan klockan 12.

Vi lämnar bagage på hotellet men tyvärr är vi lite för tidiga för att checka in så den blir lite tid i Nordstan. Pappa har lite svårt att gå då högerfoten inte är riktigt som den borde. Vi käkar lunch/middag på WeiWei till allas belåtenhet.

Incheckning kl. 15 och upp på rummet. Vi har med lite bira och vin så vi stärker upp mamma och pappa innan teatern. 16:45 kliver dem in i taxin till teatern. Christina, Kevin och jag ta spårvagnen till Gamlestaden.

Kevin och jag ger oss på att montera några lådor i köket och det går riktigt bra. Christina och Kevin går till Slice och köper pizza som vi avnjuter i soffan.

Vi tar sikte på spårvagnen lite efter kl. 20 och tar turen förbi återvinningen för wellpapp. Vi åker spårvagnen till Liseberg för att möta upp mamma och pappa efter teatern och när dom kommer ut är dom riktigt nöjda.

Ny tur på spårvagnen, denna gång till Drottningtorget. På väg till hotellet är mamma och pappa hungriga så det får bli ett stopp på Höglunds Kiosk & Grill där det får bli en korv med bröd. Vi lämnar av mamma och pappa på hotellet och åker tillbaka till Kevins lägenhet.

Bäddning av min säng Hästen light och därefter läggdags.

Söndag morgon och vi ger oss i kast med att fälla in Induktionshällen, ett evinnerligt mätande innan vi är säkra på att hålet blir där det ska vara, får inte gli fel.Efter tejpning borrar jag fyra hål och det ser bra ut. Sågning med sticksåg går bra och därefter glider hällen ner och det blir perfekt. I med stickproppen i uttagen och därefter testar vi att koka vatten vilket går som en dans.

Undertiden tar Christina spårvagnen in till Nordstan för att möta upp mamma och pappa som ska checka ut och därefter komma upp till Gamlestaden och hälsa på Kevin i röran.

Dem är över förvänta nöjda med hur det ser ut och jag kan inte annat än att hålla med att det blir fint.

Efter farsdagskaffe beger vi oss åter in mot Nordstan där vi äter en god middag inna tåget ska ta oss till Kalmar igen kl. 18.04. Tåget lämnar Göteborg C på utsatt tid och tuffar iväg. Plötsligt bromsar lokföraren kraftigt och jag säger ”vi är på fel spår, vi är på väg till Malmö, där ligger Schneider Eletric och det ser vi inte på väg till Kalmar”. Tåget står still en stund och lokföraren bekräftar att vi är på fel spår och börjar backa. Lite senare är vi på väg mot Kalmar.

En minut efter tidtabell ankommer vi Kalmar. Mamma och pappa har haft en trevlig helg i Göteborg och är nöjda vilket var syftet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *