Tidig morgon och listigt i hallen

2020-02-22 Göteborg

Listat hallen, snyggt

Lördag morgon och klockan ringer redan 05:30. Christina ska jobba och jag tar sikte på Gamlestadstorget i Göteborg.

Drygt halvvägs ringer mamma och vi småpratar några mil och mamma har det tråkiga beskedet att min favoritfaster Birgitta Wenderyd somnade in igår kväll efter en tids sjukdom. Ledsamt. Resan till Göteborg går bra men det regnar precis hela tiden och stundom riktigt ordentligt.

Framme lite efter kl. 10 och inbärning av det jag har med mig. Idag är tanken att vi ska sätta golvlister. Ny resa till Bäckebol och Bauhaus för inköp av dessa lister vi ska jobba med men innan vi är framme så lämnar vi tillbaka lite på Stigs kakel.

Listat hallen, snyggt

Bauhaus Bäckebol har en hel del att önska vad gäller ordningen och även denna gång stämmer saldo dålig och skicket är väldigt varierande. Vi ska köpa 20 golvsocklar men vi får bara ihop 14 st som är värt att köpa och antalet som ska finnas på lager är cirka hälften. Bauhaus Bäckebol måste ha ett gigantiskt minus gällande saldo.

Vi börjar med hallen som är det som kommer att ta mest tid då det är många sågningar. Ett evinnerligt springande upp och ner i trappen till plan tre då vi sågar på innergården. Vi sågar och knatar upp och ner. Vid ena sågningen säger Kevin ”vi måste gå in, kommer regn om 10 sekunder” och han får delvis rätt. Från Holländaregatan kommer en häftig hagelskur som varar i 5-6 minuter och efter det kommer solen igen.

Vi hinner klart i hallen och hinner börja med två mindre bitar i köket innan vi lägger ner dagens arbete och kollar på hockey. Leksand vinner rättvist hemma mot Oskarshamn och håller dessutom nollan intakt.

Kvällen avslutas med lite käk på Old Corner (som vi varit på flera gånger nu), jag tar en pizza och Kevin äter burgare.

Hemma i lägenheten är det ny hockeymatch, denna gång NHL och match mellan Pittsburgh och Boston.

I morgon fortsätter vi med vårt listiga arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *