Säsongen är över – Märkligt slut

2020-03-16

Igår kom beslutet att stänga SHL-säsongen 2029/2020. Det blev ett märkligt slut men ganska väntat slut. Vad händer nu? Alla lag stannar kvar i den serie de spelade i den gångna säsongen, dvs. inga lag åker ur och inga lag går upp. Viss är det lite konstigt mot lag som satsat ordentligt för att gå upp men egentligen fanns inget alternativ.

Leksand spelar kvar i SHL även nästa säsong och det är skönt men jag bedömer att Leksand haft stora möjlighet att vinna det stundande direktkvalet som uteblev. Egentligen är det ingen ide att spekulera, det finns för mycket osäkerhet i det mesta.

Coronas framfart världen över omöjliggör spel i de flesta sporter och i synnerhet i sporter som utöva inomhus vilket hockey på elitnivå görs. Detta kommer att kosta miljontals kronor bara i den svenska idrottsrörelsen.

Lite sammanfattning av Leksands säsong.

 • 13:e plats i SHL:s grundserie
 • 49 poäng
 • 13 segrar som gav 3 poäng
 • 2 vinster efter straffar
 • 6 förluster efter förlängning eller straffar
 •  31 förluster efter ordinarie tid
 • 115 gjorda mål
 • 168 insläppta mål
 • Flest matcher – Jon Knuts – 52 st
 • Bäste målskytt – Marek Hrivík – 12 st
 • Flest assist – Marek Hrivík – 18 st
 • Flest poäng – Marek Hrivík – 30 st
 • Flest utvisningsminuter – Philip Samuelsson  – 60 min
 • Bäst +/- – Matt Carrey – +3
 • Mest istid – Johan Fransson – 21:32 min

Lite kuriosa – Matt Carrey förlorade ingen match i Leksandströjan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *