En Björn skrämmer mig

2020-04-07

Corona gäckar all idrott och osäkerheten är stor i idrottsvärden.

  • Är värvningsstoppet skarpt
  • Vem tränad vad
  • När startar hockeysäsongen 2020/21

Många frågor finns på hockeyhimlen men en fråga som Leksand brottas med är vem som ska träna Leksand. Senaste ryktet säger att Björn Hellkvist ska vara aktuell för Leksand trotts att han i januari signerade ett nytt 3-årskontrakt med Modo. En anledningen att Björn ska vara intresserad är utmaningen. Den ankan känner jag igen från 2018 när Björn Bröt sitt 3-årskontrakt med IK Oskarshamn.
– Klart att Leksand är kittlande. Det var kittlande tidigare och är inte mindre kittlande nu. Men det måste lösa sig för alla parter. Jag hoppas att det gör det och jag ser Leksand som en ny och härlig utmaning. Men vill poängtera att det är upp till Leksand och Modo att komma överens, säger Hellkvist till Sportbladet.

Jag har inte gillat Björn Hellkvist som tränare efter att Malmö knuffade ner Leksand i direktkvalet 2015 då Björn var ass. tränare till Mats Lusth. Riktigt usla uttalande efter match 7 och bevis på dålig vinnarmentalitet

2017 signerade Björn ett 3-årskontrakt med IK Oskarshamn men det blev bara en säsong. Se nedan klipp från Hockeybladet.nu på denna länk.
Det blev bara en säsong i hårdsatsande Oskarshamn för tränarprofilen Björn Hellkvist. Efter en säsong bröt han kontraktet med klubben och skrev på för Modo sedan Han Särkijärvi. För Hockeybladet berättar Hellkvist nu varför han bröt kontraktet.
– Jag ville ha en riktig utmaning, säger han till Hockeybladet.

Är det inte samma typ av ”ursäkt”? och detta skrämmer mig.
Jag vill inte se Björn Hellkvist som tränare i Leksand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *