En bra och en dålig…

2020-05-03

I veckan som gick närmare bestämt i onsdags 29 april kom den glädjande nyheten att Marek Hrivík förlänger med Leksand och har signerat ett tvåårskontrakt. BRA jobbat Tjomme. Truppen börjar fyllas och det är inte många platser kvar, en back eller helst två skulle behövas och en bra lekkamrat till Marek Hrivík skulle sitta fint.

Matt Caito har varit ett namn på önskelistan sedan i vintras och är fortfarande kontraktslös. Hoppas på att detta löser sig med två backar och en till forward och då skulle det se riktigt lovande ut.

Straxt efter att Marek Hrivík presenterades kom även beskedet att Björn Hellkvist (mindre bra) är klar som tränare och på ett treårskontrakt. Till sin hjälp får Björn Mikael Karlberg och Fredrik Hallberg samt att Jonas Levén är kvar som målvaktstränare.

Fredrik Hallberg har egentligen inte så stora meriter, Head coach för Tyringe och Kristianstad i div. 1 samt ass. coach i allsvenska Pantern och senast ass. coach i IK Oskarshamn, dels året IKO gick upp i SHL samt den gångna säsongen i SHL med IKO.

Har egentligen ingen uppfattning om Fredrik Hallberg men enligt vad jag läst och hört ska han vara en bra coach för backarna och försvarsspelet i stort vilket kan bli bra.

Mikael Karlberghar jag lite bättre koll på då han varit i Leksand både som spelare och tränare och jag gissar att Mikael Karlberg ska ansvara för det offensiva.

Kan fortfarande inte få ihop Björn Hellkvist med Leksand, en i mitt tycke instabil ledare. Säkert en bra istränare men mediamässigt är det en hel del att önska. Hoppas jag har fel gällande Björn Hellkvist och att säsongen 2020/21 kommer att bli bra och ett lyft i tabellen så vi för en gång skull slipper kvala.

Kan det vara så att det är Mikael Karlberg och Fredrik Hallberg är hjärnorna och Björn Hellkvist får kredit om det går bra? Det är i alla fall min teori. Går det dåligt är det naturligtvis Björn Hellkvist som är ansvarig och bör hamna i kylan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *