Ny grind

2020-05-03 Kalmar

Nu är nya grinden på plats

Första limningen av mittsektionen

Limning av mittsektionen

24 april
Vår grind till innergården har gjort sitt och börjar ruttna. Vi efter efter fina grindar men rackar´n va dyrt och svårt att hitta lämpligt mått. Efter lite letande så hittar vi en som skulle passa men då kostar den 1495 kr.

Christina drar till med snilleblixten och säger till mig ”Du kan väl göra en grind? Kan väl inte kosta så mycket?”

25 april
Dags att börja rita en grind och det gjorde vi igår och köpte även tryckt virke för ändamålet. Vi kom under 200 kr i inköp inkl. lim vilket är klart under vad en ny grind skulle kosta som är färdigbyggs.

Vi åker även ut till Bea och Johan och lånar fyra limknektar.

26 april
Seth och Tex kommer bort och vill vara med i grindbygget och vi får till alla bitar bra. Med rätt verktyg går det klart enklare. Efter detta grillar vi hamburgare.

Mittsektionen limmas ihop med basen

28 april
Kvällen projekt är att fräsa in klackarna i stommen men tyvärr så är frässtålet helt uppslitet efter jobbet hemma hos Kevin och jag hittar inget i Kalmar som har 6mm fäste. Köper 2 st borr 6mm och det går riktigt bra att fräsa. Christina hjälper till med limningen.

1 maj
Dags för ny fräsning och det går riktigt bara även denna gång och vi limmar ihop stommen med mittsektionen. Hoppas det blir vinkelrätt men det ser bra ut vid mätningen.

Ny är det bara lite olja som ska på

2 maj
Åker till Bauhaus för att köpa rundstav, det ska finnas enligt hemsidan men i verkligheten är det ingen på Bauhaus som vet var dessa finns. Får bli ett inköp på Beijers på måndag istället.

5 maj
Nu är grinden i princip klar, ska bara oljas och gångjärnen monteras.

Hittills är jag i alla fall nöjd.

 

 

Nu är nya grinden på plats

9 maj

Idag hade jag hjälp av Seth och Tex med hängning av grinden. Det gick riktigt bra och nu är det bara lite träolja som saknas men det ska nog gå bra. Tycker det blev bra och klart över förväntningarna. En ny grin att köpa kostar runt 1500 kr och med denna lösning klarade vi oss under 200 kr och det var ett riktigt roligt och utmanande projekt som fortlöpte bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *